Новости

image description

Прв триатлон натпревар во Скопје-Топси Триоги Триатлон 09 јуни 2019

Стартот и целта на натпреварот ќе биде во Спортскиот Центар Борис Трајковски, пливачкиот сегмент ке се одржи на Базенот Борис Трајковски, за велосипедскиот сегмент ќе се користи дел од Булеварот Илинден, а трчањето ќе биде околу спортскиот центар.

image description

2019 Presidents’ Conference: a busy day for delegates

The 2019 ETU Presidents’ Conference was hosted by Triathlon Ireland and with over 40 national federations the chatter in the reception of the host hotel, The Marker, in Dublin’s docklands was all about swim, bike and run.

image description

Céad míle fáilte, 100,000 welcomes

After the hard work of the day, it was time for the delegates of the 2019 ETU Gala Dinner to get dressed up for the celebration of 2018’s successes. With bow ties and posh frocks very much the standard, the tables were filled and the chatter, in so many different languages filled the room.

image description

Престижно признание за Триатлон Федерацијата на Македонија

Триатлон федерација на Македонија (ТФМ) на гала церомонијата на Европската триатлон Унија (ЕТУ) која се одржа во Даблин, Република Ирска наградена беше за најголем и најзабележителен напредок во годината која измина. ТФМ во трката ги совлада Латвија и Србија.

Наши спонзори

Булевар "Кочо Рацин" бр.15

Скопје, Македонија

+389 70 363-958

+389 70 221-850

+389 75 287-064