Прв Дуатлон Натпревар за 2019

Прв Дуатлон натпревар, Скопје 2019година – СКОПЈЕ ОПЕН ДУАТЛОН 20.04.2019
Организатор – ТФМ ,
Покровител АМС
Место на одржување Скопје,населба Аеродром –под мостот Близнак 20.04.2019Старт на натпреварите: под мост Близнак
8:30-9:00 Поделба на стартни броеви за Сениори/Јуниори/Рекреативци и Кадети
9:00-10:30 Старт за Сениори, Јуниори, Рекреативци и Кадети
10:45 Поделба на броеви за кетегорија на Деца 1 и Деца 2
11:00-11:30 Деца 2
11:30-12:00 Деца 1
12:15 Прогласување на победниците по категории.
Поделба на стартни броеви, од 8:30-9:00 часот на стартна рамнина под мостот Близнак,населба Аеродром.
Право на учество, сите регистрирани спортисти во ТФМ членови на клубовите.Спортистите мора да бидат осигурани и лекарски прегледани. (Обврска на клубовите).
Спортистите кои немаат осигурување и лекарски преглед, потпишуваат изјави дека настапуваат на сопствена одговорност.

Котизација за трката е 600ден. За сите категории освен за деца 1 и 2 котизацијата е 300ден.
Уплата за котизација да се изврши на сметка на Триатлон Федерација на Македонија во Стопанска Банка – 200001456255463 најкасно до 15.04.2019 како и пријавување на меил nikolovska@sportskopje.mk. со ваше име и презиме, дата на раѓање и клуб за кој се натпреварувате.

Трката се бодува за Шампионат на Македонија во Дуатлон
Технички правила, Учесниците се должни да ги почитуваат правилата на ИТУ и ТФМ и учеството на трката е на сопствена одговорност и сите настанати последици се на сопствена одговорност на натпреварувачите.
Задолжително - носење на заштитен шлем, соодветна опрема за дуатлон/триатлон (во случај да нема триатлон одело, задолжително триатлонецот се натпреварува со маица која несмее да ја отстрани се до звршување на трката и несмее да се натпреварува со голо торзо во било кој дел од трката освен во пливањето).
Не се дозволени Т.Т велосипеди кои не ги подржуваат стандардните UCI правила како и аеро шипки на гиданот.
Доколку сакате да користите камера на велосипедот или на кацигата должни сте да наведете вашето барање кај главниот судија пред влез во боксот и завземање на вашата позиција.

Доколку имате било какви прашања телефони за контакт
070363958 Иван Михајловски
070221850 Гордана Николовска
до 18.04.2019г.

Наши спонзори

Булевар "Кочо Рацин" бр.15

Скопје, Македонија

+389 70 363-958

+389 70 221-850

+389 75 287-064