Национално Триатлон Првенство 2017

НационалноТриатлон Првенство- ПРЕСПА 2017 година – ПРЕСПА ТРИАТЛОН 24.06.2017
Организатор – ТФМ ,
Покровител Општина Ресен, АМС, МОК
Место на одржување Отешево – Плажа Лејк Вју 24.06.2017
Старт на натпреварите: Хотел Лејк Вју
10:00-11:30 Сениори, Јуниори, Мастерс,
11:45-12:30 Кадети,
12:45-13:15 Деца 2
13:30-13:45 Деца 1
14:00 Прогласување на победниците по категории.
Поделба на стартни броеви, од 09.15 на стартна рамнина.
Право на учество, сите регистрирани спортисти во ТФМ членови на клубовите.Спортистите мора да бидат осигурани и лекарски прегледани. (Обврска на клубовите).
Спортистите кои немаат осигурување и лекарски преглед, потпишуваат изјави дека настапуваат на сопствена одговорност.

Котизација за трката е 500 денари за нерегистрирани натпреварувачи и натпреварувачи кои не ја регулирале навремено годишната чланарина.
Уплата за котизација да се изврши на сметка на Триатлон Федерација на Македонија во Стопанска Банка – 200001456255463 до 21.06.2017 пријавување на nikolovska@sportskopje.mk. Име и презиме, дата на раѓање.

Трката се бодува за Шампионат на Македонија во Триатлон
Технички правила, Учесниците се должни да ги почитуваат правилата на ИТУ и ТФМ и учеството на трката е на сопствена одговорност и сите настанати последици се на сопствена одговорност на натпреварувачите.
Задолжително - носење на заштитен шлем, соодветна опрема за триатлон (во случај да нема триатлон одело, задолжително триатлонецот се натпреварува со маица).

Сместување на ден пред трката може да се резервира во комплексот Лејк Вју во Отешево на телефон 070 621 977 www.lakeviewotesevo.com
Резервации и плаќање за сместувањето е во сопствена режија на натпреварувачите.

Триатлон Федерација на Македонија

Наши спонзори

Булевар "Кочо Рацин" бр.15

Скопје, Македонија

+389 70 363-958

+389 70 221-850

+389 75 287-064