Второ Дуатлон првенство за 2107

ПРОПОЗИЦИИ

Второ Дуатлон Првенство за 2017 година – СКОПЈЕ 04.11.2017
Организатор – ТФМ и СК СОФКА

Место на одржување Скопје– Кеј на Вардар- Кај мостот Близнак Аеродром – Ново Лисиче 04. Ноември 2017 - сабота
Старт, во 10.00 за Сениори, Јуниори и Мастерс,
11.30 Кадети,
12.00 Деца 2 категорија,
12.15 Деца 1 категорија
Локација – на Кеј на Вардар- Под Мостот Близнак ( пакинг кај црквата)
Поделба на стартни броеви, од 09.15 - 09.45 на стартна рамнина
Учесници и категории; Сениори, Јуниори, Мастерс 35+, Кадети и Пионери

Дистанци:
Категорија Трчање + Велосипедизам + Трчање
Сениори, Сениорки
Јуниори -ки
Мастерс: 4 х 1.25km (5km)+4 х 5км(20км)+2х 1.25km(2.5km)
Кадети-ки: 2 х 1.250m(2,5km)+2х5km(10km)+1 х1.25km(1,25km)
Деца 2 1х 1.25km(1,25km)+ 1 х 5km(5km)+1x625m(0,625km)
Деца 1 1 х 625m(0,625km)+ 1 x 3km(3km)+1x300 m(0,3km)

Транзиција/Бокс, ќе биде поставен на Кеј под Мостот Близнак. Патеката на возење ќе биде на асфалтната патека на Кеј во правец кон Аеродром. Еден Круг велосипедизам – 5 км.
Трчањето во правец кон Фудбалска Федерација. Маршутата ќе биде појаснета пред стартот на трката.

Право на учество, сите регистрирани спортисти во ТФМ членови на клубовите.Спортистите мора да бидат осигурани и лекарски прегледани. (Обврска на клубовите).
Спортистите кои немаат осигурување и лекарски преглед, потпишуваат изјави дека настапуваат на сопствена одговорност.
Котизација за трката е 500 денари за нерегистрирани натпреварувачи. . Годишна членарина е 1.200 денари
Бодовите нема да се доделат доколку натпреварувачот нема платено регистрација.
.
Трошоци, Организаторот ќе ги сноси трошоците за организација на натпреварот, медали, дипломи, закуска и освежување.
Бодување- Трката се бодува за Шампионат на Македонија во Триатлон
Технички правила, Учесниците се должни да ги почитуваат правилата на ИТУ и ТФМ и учеството на трката е на сопствена одговорност и сите настанати последици се на сопствена одговорност на натпреварувачите. Задолжително - носење на заштитен шлем, соодветна опрема за дуатлон.
Пријавување до 02.11.2017 на nikolovska@sportskopje.mk

Наши спонзори

Булевар "Кочо Рацин" бр.15

Скопје, Македонија

+389 70 363-958

+389 70 221-850

+389 75 287-064