Национално Триатлон Првенство Стење 2018

НационалноТриатлон Првенство- Стење 2018 година – СТЕЊЕ ТРИАТЛОН 24.06.2018
Организатор – ТФМ ,
Покровител Општина Ресен, АМС, МОК
Место на одржување Стење ,Плажа пред Хотел Рива 24.06.2018
Старт на натпреварите: Плажа пред Х.Рива
9:00-9:30 Поделба на стартни броеви за Сениори/Јуниори/Рекреативци и Кадети
10:00-11:45 Старт за Сениори, Јуниори, Рекреативци и Кадети
11:45 Поделба на броеви за кетегорија на Деца 1 и Деца 2
12:00-12:30 Деца 2
12:30-12:50 Деца 1
13:00 Прогласување на победниците по категории.
Поделба на стартни броеви, од 9:00-9:30 часот на стартна рамнина пред Хотел Рива.
Право на учество, сите регистрирани спортисти во ТФМ членови на клубовите.Спортистите мора да бидат осигурани и лекарски прегледани. (Обврска на клубовите).
Спортистите кои немаат осигурување и лекарски преглед, потпишуваат изјави дека настапуваат на сопствена одговорност.

Котизација за трката е 600 денари за нерегистрирани натпреварувачи и натпреварувачи кои не ја регулирале навремено годишната чланарина заклучно до мсесец Март оваа година.
Уплата за котизација да се изврши на сметка на Триатлон Федерација на Македонија во Стопанска Банка – 200001456255463 најкасно до 18.06.2018 како и пријавување на меил nikolovska@sportskopje.mk. со ваше име и презиме, дата на раѓање.

Трката се бодува за Шампионат на Македонија во Триатлон
Технички правила, Учесниците се должни да ги почитуваат правилата на ИТУ и ТФМ и учеството на трката е на сопствена одговорност и сите настанати последици се на сопствена одговорност на натпреварувачите.
Задолжително - носење на заштитен шлем, соодветна опрема за триатлон (во случај да нема триатлон одело, задолжително триатлонецот се натпреварува со маица која несмее да ја отстрани се до звршување на трката и несмее да се натпреварува со голо торзо во било кој дел од трката освен во пливањето).
Не се дозволени Т.Т велосипеди кои не ги подржуваат стандардните UCI правила како и аеро шипки на гиданот.
Доколку сакате да користите камера на велосипедот или на кацигата должни сте да наведете вашето барање кај главниот судија пред влез во боксот и завземање на вашата позиција.

Препорака: cместување на ден пред трката може да се резервира во комплексот Лејк Вју во Отешево на телефон 070 621 977 www.lakeviewotesevo.com
или во било кој друг објект а наша препорака е да бидете барем еден ден порано пред натсанот поради затварање на патот за собраќај на дента на настанот.
Резервации и плаќање за сместувањето е во сопствена режија на натпреварувачите.Доколку имате било какви прашања тел за контакт 070363958 Иван Михајловски

Наши спонзори

Булевар "Кочо Рацин" бр.15

Скопје, Македонија

+389 70 363-958

+389 70 221-850

+389 75 287-064